Obvohory 2010

19.07.2010 15:39

O víkendu 19.–21. 3. 2010 proběhl druhý ročník Obvohor!

Chata u Kačenky s poetickým názvem nám poskytla jemně nepoetické útočiště, a tak jsme hned v pátek vyrazili na místní hasičský bál – Sejkorák! Sejkoráky byly výtečné, hudební doprovod skupiny Konverze Band přísně zemitý a bezchybný. Pobálový program účastníků pokračoval ještě dlouho do rána u skývy chleba. Pozor. Nechyběla ani tombola: a teď vyhrává číslo jedna dva pět, sto--dvacet--pět --- modrý lísteček (viz foto). Další fotky jsou TADY.

Druhý den od rána si na své přišli běžkaři, sjezdaři, prknaři i pěší. Pravda, pršelo a pršelo, ale i tak se den vydařil. Nejvíc Šíkovi, který rozlepil boty...

A v sobotu odpoledne to přišlo: proběhl tříhodinový blok na téma „Jak předávat skautskou ideu dnešním dětem“. Během programu ve čtyřech skupinách vznikly podrobné programy s návodem jak zařadit ideu do programu schůzky, výpravy, tábora a soutěže Naše středisko. Na ně navazovala debata, ve které jsme zajímavě shrnovali své zkušenosti s prací s tímto tématem. Do této debaty jsme zahrnuli i původně samostatně plánovaný blok o práci s novými stezkami a při debatě jsme se zaměřili především na pojetí skautské idey v nových stezkách a zkušenosti vedoucích s prací s nimi.

Výsledky programů Jak pracovat s ideou jsou ke stažení TADY (78,8 kB)

Večer pak pokračoval na Kačence hraním deskových a jiných her.

Na nedělní blok o netradičních způsobech dělání hodnocení akcí a zpětných vazeb navázala praktická ukázka, při které jsme zhodnotili celý víkend a navrhli témata a aktivity, které by se mohly na Obvohorách objevit v příštím roce. 

Pak už se jelo domů, většina autobusem či autem. Jen skupinka čtyř běžkařů se nechala nablížit autem a po posledních zbytcích sněhu dojela rallyovým způsobem na vlak do Jesennýho. 

O minulém ročníku Obvohor se něco málo dočtete a na fotky podíváte zde: Obvohory 2009.

 

  

—————

Zpět