Soutěž Naše středisko

19.07.2010 16:30

Soutěž Naše středisko vyvrcholila 15. května promítáním tří zúčastněných snímků a představením dvou tabel v přírodním amfiteátru u Církvic! Ze zápisků porotců: Vyhrál snímek o historii střediska Sever plný betonu a hereckých výkonů, na druhém místě se umístil Sfinx se soutěží, v níž si dotazovaní až na drobné výjimky osvěžili své nevědomosti o pojmenování střediska, jako třetí skončil Silmaril s rozsáhlými rozprávkami a rozhovorovým tablem starých Vlků a Vlčic, na čtvrtém místě pak Radost mimo jiné představila, jak se za první republiky skautovalo v Kobylisích a chodilo na třešně.

 

Jaké bylo zadání soutěže?

Kameraman za kamerou? Reportér za mikrofonem? Střihač obrazu? Střihač zvuku? Historik? Scénárista? Badatel? Režisér? Klapka? Grafik? Fotograf? Nosič vody?

Všechny tyhle role můžete využít ve vašem družinovém, oddílovém nebo střediskovém týmu ve velké celoobvodní soutěži„Naše středisko“.

Je to jednoduché. Stačí vytvořit soutěžní tým a začít pátrat po historii vašeho střediska. Témat, která při tom můžete zpracovat, je spousta, třeba:

- jak a kdy vzniklo vaše středisko, kdo stál u jeho zrodu a jak na to dnes vzpomíná
- jak vypadal jiný významný okamžik v historii střediska jako třeba obnovení činnosti po některém ze zákazů nebo ilegální činnost, když byl skauting zakázaný
- kde byl první tábor a jak to na něm vypadalo
- jaké etapové hry se hrály v průběhu historie celého střediska
- jaké rituály měly oddíly během historie střediska
- na jaká tradiční místa se oddíly kdy vydávaly

a mnoho dalších… (vaší fantazii při výběru témat se meze rozhodně nekladou!)

Setkejte se s těmi, kteří o událostech, které jste si vybrali, vědí víc a zaznamenejte jejich výpověď. Jak? Na plakát, audionahrávku nebo video.
Svá díla přihlaste do soutěže a pak už jen čekejte na květnový Obvodní sraz, červený koberec, záři reflektorů a obálku, ve které bude mezi vítězi jméno právě vašeho týmu!

Do soutěže je třeba se přihlásit do 15. dubna 2010 mailem na adresu eduteam008@skaut.org.
Díla je třeba dodat do konce dubna.

S veškerými případnými dotazy se obracejte na Šíka (va-sik@post.cz).

Už teď se těšíme na vaše díla!

Váš eduteam

 

Zde si můžete stáhnout podrobnější popis pravidel.

Nase_stredisko_zadani_q.pdf (43,1 kB) 

—————

Zpět